top of page

Kropsterapi

Kropsterapi er en helhedsorienteret og holistisk terapiform, som inddrager både krop, sind og psyke i behandlingen. Krop, sind og psyke er dele af det hele vi kalder et menneske. Derfor er det nærliggende at have mulighed for at inddrage alle områderne, og deres indbyrdes samspil i behandlingen.

306309243_479900874045807_8758007139955398444_n.jpg

Når vi inddrager kroppen i behandlingen øges vores kropsbevidsthed. Kropsbevidsthed er, når vi er i stand til at mærke, tolke, og handle på vores kropsimpulser og signaler. Når vi som menneske kan det, er vi bedre i stand til at fortage bevidste valg, og lade vores liv udvikle sig i den retning som vi ønsker det.

Derfor starter jeg i min sessions med en terapeutisk samtale. De informerende aspekter af samtalen har til formål at give klienten mulighed for en intellektuel forståelse af de fysiologiske, psykologiske og mentale reaktioner på for eksempel angst, depression, stress, ondt i kroppen, smerter og spændinger, holder sig tilbage. Præsentationsangst, sorg, trist, ikke at fungerer optimalt Klienten vil have mulighed for at undersøge og bearbejde sine personlige oplevelser og reaktionsmønstre. Efter samtalen kommer klienten på briksen, og der er fokus på kroppen, dens reaktionsmønstre på fysiske og psykiske smerter. Jeg vil sørge for at du føler dig tryk på briksen, og at det foregår i et tempo der passer til dig.

Kroppen er en intelligens og har en masse fortællinger - jeg vil hjælpe dig med at finde vej der passer til netop din krop og psyke. Kropsterapi kan skabe forandringer på mange områder. Smerter skyldes mange ting. Har vi smerter, tænker mange mennesker, de smerter skal ikke bestemme hvad jeg skal. Måske betragter vi smerter som et svaghedstegn, eller vi kan blive bange for om vi nu kan klare det. Smerter er ikke altid noget der bare går væk. Det er et tegn på, at der er noget i os, der ikke er i balance. Kropsterapien vil forsøge at finde årsagen til problemet. Mange mennesker oplever fysiske smerter i kroppen, når de tilbageholder noget psykisk inde i sig, f.eks. ondt i maven.

IMG_8586.JPG
Skærmbillede 2019-05-08 kl. 11.30.35.png

Hvordan hænger krop og psyke sammen?

Skærmbillede 2019-06-25 kl. 12.38.23.png
Skærmbillede 2019-06-25 kl. 12.36.16.png

Der er en sammenhæng med mellem krop og psyke. Der er samlet viden sammen omkring kropsterapien både fra Østen og Vesten. I kropsterapien arbejder jeg med meridiansystemet, 12 klassiske meridianbaner som knytter sig til et bestemt organ i kroppen og disse er fordelt i yin og yan energi.  Hvert organ har en bestemt energi eller følelse, som typisk vil fastlåses her. Kroppen ses også ud fra fysiologisk og anatomisk vinkel og med en vestlig forståelse af sygdomslære.

 Det er en behandlingsform som kombinerer flere forskellige behandlingsformer. Jeg arbejder med teknikker fra body SDS og manuvision, og kombinerer med mine andre kropslige tilgange. I kropsbehandlingen arbejder jeg med teknikker indenfor dybdegående pulserende massage, bindevævsmassage. Jeg arbejder med kroppens energisystem og dets indvirkning på kroppen og dens organer. Jeg benytter lymfedrænage, akupressur, zoneterapi, triggerpunkter, ledfrigørende teknikker, åndedrætsteknikker, og øreakupunktur, healing, TFT og dele fra Japansk Face Lift.

Behandlingen har til formål at løsne spændinger i muskler, led og organer samt at øge lymfe og blodgennemstrømmingen i kroppen. Du vil få kontakt med din krop og de psykiske områder. Måske oplever du, at du faktisk har båret rundt på en sorg, følt dig ensom, vrede, gået med for meget ansvar. Det er helt normalt at der kan komme følelsesmæssige reaktioner hos den der bliver behandlet, som gråd og vrede m.m. Dette er helt normalt. Denne forløsning er med til at mange oplever en af smerter, og muskelspændinger er forsvundet.

Jeg arbejder med at finde sammenhænge flere steder på kroppen. Hovedpine behøver ikke altid stamme fra skulder- nakkespændinger. Vejrtrækningen er en meget vigtig del i behandlingen. Hvordan trækker du vejret? Kropsterapi handler om, at få krop og sind til at arbejde sammen.

Akupressur er tryk/massage langs kroppens medianbaner. Et tryk kan hjælpe kroppen til at frigive blokeringer, således at energien kan cirkulere frit i kroppen, og genoprette sin naturlige balance. Min erfaring er at akupressur kan afhjælpe hovedpine, mavepine og søvnproblemer.

Som moderne krops-terapeut går jeg op i at skabe et rum hvori du bliver imødekommet med de udfordringer og behov du har. Fokus i kropsterapien ligger på at løse årsagerne og ikke blot behandle symptomerne. I kropsterapien arbejder ud fra at årsagen til smerten ikke nødvendigvis sidder samme sted som selve smerten.

Jeg bruger alt min viden, metoder og visdom i mit arbejde hvilket skaber en unik, intuitiv og professionel oplevelse til netop dig.

 

 

​Kroppen har sin intelligens og har en masse fortællinger

- jeg vil hjælpe dig med at finde vej der passer til netop din krop og psyke. Kropsterapi kan skabe forandringer på mange områder:

 • Personlig udvikling

 • Nakke og hovedspændinger

 • At arbejde med vejrtrækning

 • Smerter og generelle spændinger i kroppen

 • Komme i kontakt med sine følelser

 • Sorg

 • Skuldersmerter

 • Knæproblemer

 • Hovedpine/migræne

 • Stress

 • Angst

 • Piskesmæld

 • Gigt

 • Fordøjelsesproblemer

 • Tennisalbue, museskader

 • Hælespore

 • Selvværd/selvtillid

 

 

 

En kropsbehandling varer normalt ca. 1 time. Behandlingen indledes med en samtale, og dernæst behandling på briksen. Der er tæppe og lagen på stedet. Jeg vil anbefale en sessions på 1½ time, hvis samtalen skal være længere, i forhold til problemstillingen. 

 

Jeg benytter aroma fra lavendel under behandlingen, som giver ro i systemet. Benytter creme fra egen produktion med rosa duft, som virker beroligende på kroppen.

 

Kropsterapi er en personlig rejse, og husk når du går vejen er du modig, sej og stærk. Og at det tager tid, at arbejde med det.

Min klinik ligger centralt på Østerbro, Ringstedgade 5.

bottom of page